Frågor & Svar

Hur beställer jag?

Du beställer genom att skicka in vårt beställningsark där du definierar vilka produkter som du vill fotografera samt hur du vill att dessa ska fotograferas. Läs mer på vår sida Bli kund.

Hur märker jag produkterna?

När du skickat in din beställning så kommer du får orderbekräftelse samt ett ark med lappar med streckkoder som du märker produkterna med.

Vart skickar jag produkter?

Du skickar produkterna till vår studio i Skaprnäck. Om du kommer in själv med produkterna kontakta oss gärna innan.

Pagono AB
Flygfältsgatan 15
128 30 Skarpnäck

Hur lång tid tar det innan bilderna levereras?

Vår standard leveranstid är 7 dagar från det att produkterna ankommit/lämnats in i vår studio. Kortare tid går att ordna vid behov, ange detta vid beställning.

Vilken storlek är bäst att skicka?

Vi har dam, herr och barn mannekänger. Våra mannekänger är i storlek medium samt small. Så bäst är att skicka medium. Kontakta oss om du har frågor kring storlekar.

När skickas produkterna tillbaka?

Efter att produkterna fotograferats skickas bilderna för godkännande. Vi behåller produkterna till att bilderna är godkända dock max 14 dagar. Vi returnerar produkterna med lämpligt fraktbolag. Ange om vid beställning om ni själva vill beställa returfrakt.

Hur levereras bilderna?

När bilderna är klara skickas per e-post en länk där du hittar bilderna. Där kan bilderna förhandsvisas samt laddas ner. Bilderna lagras och finns tillgängliga i 90 dagar.

Hur betalar jag?

Betalning sker mot faktura som skickas efter att produkterna returneras. Betalningsvillkor är 10 dagar.

Styling och produktbilder

Vart beskriver jag hur produkterna ska fotograferas?

Vid beställning anger du vilka vinklar och hur du vill att produkten ska fotograferas. Du kan även bifoga exempelbilder på andra liknande produkter t.ex. Vid återkommande beställningar skapas ett bildmanér som används som instruktion för olika produkttyper.

Vilka storlekar finns på mannekäng?

Vi har dam, herr och barn mannekänger. Våra mannekänger är i storlek medium samt small. Så bäst är att skicka medium. Kontakta oss om du har frågor kring storlekar.

Vilken bakgrund ska jag välja?

Standard så levererar vi produktbilder med transparent bakgrund. Men önskas bilder med vit bakgrund eller annan färg så ange det vid beställning.

Stryker ni plaggen innan fotografering?

Ja, vi stryker alternativt ångar alla kläder innan fotografering. Det ingår i stylingen av kläderna.

Vilken filformat är bilden i?

Vårt standard filformat är PNG. Men önskas annat filformat så som JPEG eller TIFF så ange det vid beställning.

Vilket format har bilderna?

Standard leverans så sker det enligt orginalbildens format. Om det önskas padding t.ex. 5% samt ett anpassat format t.ex. 1000×1000 px så ange det vid beställning.

Vad händer om jag inte är nöjd?

Om du inte är nöjd med bilden så vill vi att du kontaktar oss med din feedback.

Om du vill att vi tar en ny bild i en annan vinkel så är kostnaden motsvarande en ytterligare bild på produkten.

Priser och betalning

Vart hittar jag priserna?

Du hittar alla våra priser i vår prislista här.

Kostar fler bilder på samma produkt mindre?

Ja, om du beställer 2 bilder på samma produkt. T.ex. fram och baksida. Så kostar den andra och efterföljande bilder något mindre. Se vår prislista för pris per bild.

Vilka är betalningsvillkoren?

Standard betalningsvillkor är 10 dagar. Fakturan skickas när produkterna returneras. Kontakta oss för att bli avtalskund för andra villkor.

Kan man bli avtalskund med bättre priser?

Om du har större volymer, kontakta oss för offert och andra villkor.

Ordlista

Strykning

Vi stryker alternativt ångar alla plagg som har behov av det inför fotografering.

Ångning

Vi stryker alternativt ångar alla plagg som har behov av det inför fotografering.

Bildmanér

Ett bildmanér beskriver hur olika produkttyper ska fotograferas för att bilderna ska bli enhetliga och följa ert varumäkes styling. Ett bildmanér kan vara enkel beskrivning per produkt eller en utförlig beskrivning per produkttyp. Om era beställningar är återkommande rekommenderas att ett bildmanér tas fram.

Osynlig mannekäng

Osynlig mannekäng används som begrepp när kläder fotograferas på en mannekäng/docka där dockan inte syns och/eller retuscheras bort. Vilket ger en känsla av en osynlig mannekäng.

Flatlay / Liggande ljusbord

Flatlay eller liggande ljusbord  används som beskrivning när kläder, accessoarer eller andra produkter står/ligger på ett bord och fotograferas ovanifrån. Detta är ett mycket effektivt och prisvärt sätt att fotografera.

Mannekäng

Mannekäng är ett annat ord för docka. Vi har flera olika mannekänger i studion. Förutom dam, herr och barn har vi även anpassade för sport-, mode- och arbetskläder.

Transparent bakgrund

En bild med transparent bakgrund är en bild utan bakgrund. Bakgrunden är genomskinlig så att den kan placeras på olika bakgrunder och användas på webben eller i kataloger enkelt.

Bildformat

Bildformat är antalet pixlar bilden är hög respektive bred. T.ex. kan en bild vara 1000 px bred och 1000 px hög.

Filformat

Filformatet är det tekniska format  som används för att lagra bildens inforamtion. Vanliga format är PNG, JPEG och TIFF.

Padding på bild

Padding är det extra avstånd mellan produkten och bildens sida. Med 5% padding avses en bredd med 5% extra på varje sida om produkten.

Korrektur / Godkännande

När bilderna levereras ska dessa godkännas av beställaren. 

Bildfabrik

Bildfabriken är ett samlingsnamn på Pagonos processer och verktyg för att skapa produktbilder.