Göran Ohlsson

Göran Ohlsson

goran.ohlsson@pagono.com

Dela inlägget med andra

Produktbilderna bör vässas – e-barometern 2018

Årets trendspaning kring e-handeln har nyligen landat. Inga sensationella avslöjanden kanske, men det finns i alla fall siffror på vart verkligheten är på väg. Intressant är också undersökningarna som riktar sig direkt mot slutkunden och lodar vad man upplever kunde förbättras i e-butiken. Vi fokuserar såklart på produktbilderna och dess betydelse.

Var fjärde konsument anser att produktbilderna bör vässas. Det var faktiskt önskemålet som placerade sig på andra plats strax efter ”fler produktrecensioner”. Båda känns förståeliga, när man köper saker utan att få klämma eller känna med egna händer.

Vad som egentligen menas med att ”produktbilderna bör vässas”, avslöjar inte undersökningen. Förmodligen är kraven mycket olika beroende på produkt. Vissa produkter – typ en skruv – begriper man sig på ganska bra även om den inte är plåtad i många vinklar. Mode däremot, kan behöva många produktbilder för att helheten och detaljerna ska nå fram. Enligt Pagonos uppfattning går trenden mot fler bilder per produkt, dels för att ge köparen säkerhet nog att genomföra köpet, dels för att slippa onödiga returer.

Rapporten hittar du t ex hos PostNord. Följ länken här: http://info.postnord.com/o00s700DI00bRX0M0TFM935