Fred Bertenstam

Fred Bertenstam

Dela inlägget med andra

Den digitala pandemin – kräver många fler produktbilder!

Tidigare sålde varumärkena via stora säljkonferenser där säljare och köpare möttes rent fysiskt. Pandemin har dock tvingat varumärkena att ställa om och hitta nya sätt att arbeta med sina återförsäljare.

Förändringen i marknaden har lett till att varumärkena behöver nya plattformar för att hantera sin affär, dvs plattformar där varumärkena kan presentera sina kommande produkter för återförsäljare. Detta ställer, i sin tur, krav på att alla produkter kan beskrivas och visualiseras digitalt.

Digitala säljmöten kräver bilder på alla produkter

Redan innan digitaliseringsvågen och pandemin så var tiden mycket knapp från det att de nya kollektionerna var utvecklade till att de skulle presenteras på säljkonferenser. Lägg till detta att produkterna nu ska fotograferas för att synas på de digitala plattformarna, en tid som det ofta inte finns utrymme för.

Med hundratals nya produkter och behovet av flera bilder på samtliga produkter så skapar det stora utmaningar för organisationen. Här gäller det för verksamheten att ha tydliga rutiner och en genomtänkt process för hela processen, från hantering av alla fotoprover till namnsättning av bilder och rutiner för granskning och godkännande.

"Time to market" ställer krav på processen!

När produktionen väl startar finns inte tid att fundera på hur bilderna ska produceras, stylas eller namnsättas, detta måste vara tydligt när produktionen startar. Av erfarenhet vet vi också att många varumärken har kämpat väl med dessa utmaningar men att det finns förbättringspotential.

Sannolikt är detta heller ingen engångsföreteelse eller ens en pandemiåtgärd, detta nya sätt att arbeta blir troligen bestående. Denna nya verklighet skapar nämligen helt nya möjligheter att nå ut till flera kunder och helt nya marknader. Därför tror jag att varumärkena måste förbereda sina organisationer på att detta är det nya normala. Det är helt enkelt centralt att kunna producera digitalt ”content” med mycket korta ledtider.

Med ett flertal produktioner i ryggen ser vi dock att det går att trimma processerna så att vi snabbt kan leverera stora mängder bilder på kort tid, bilder som fungerar direkt i säljportalerna. Det handlar om struktur, kontroll och bra verktyg, allt från fotomaskiner till effektiva stödsystem.

Om PAGONO

Pagono flyttar gränserna, snabbar upp processerna för produktbilder, bildproduktion som fokuserar på stylistens kunskap och känsla + högteknologisk fototeknik. Vi är en kombo av ingenjörer, stylister och marknadsförare som skapat ett helt nytt sätt att möta de nya marknadskraven. Vi har alla lång erfarenhet av innehåll, processer och stödsystem för e-handel. Därför blir det rätt, blir snyggt – och går fort.

Vill du veta mer om hur effektiv produktion går till, kontakta oss