Fred Bertenstam

Fred Bertenstam

Dela inlägget med andra

Swedol – Projektledning för migrering av e-handelslösning

Swedolkoncernen är multispecialisten för den professionella användaren. De erbjuder kvalitativa varor och tjänster på ett enkelt och proffsigt sätt.

Swedol har webbhandel och cirka 100 butiker i Sverige, Norge, Finland och Estland under varumärkena Swedol, Grolls, Univern och Nima. Kunderna finns huvudsakligen inom Bygg och anläggning, Industri och verkstad, Åkeri och transport, Jord- och skogsbruk samt Offentlig service.

Utmaningen

Swedol beslutade att skapa en enhetlig och gemensam e-handels och logistikplattform för alla verksamheter, länder och varumärken. I detta låg även att integrera alla verksamheter i samma affärssystem.

Utmaningen var att verksamheterna såg lite olika ut, de arbetade på lite olika sätt och använde lite olika tekniska plattformar. Att få alla att arbeta ungefär likadant med samma verktyg utan att tappa unikiteten i respektive affär var och är en tuff nöt att knäcka.

Uppdraget

Vårt uppdrag var att arbeta som projektledare på kundsidan för migrering av deras PIM-system, från tre olika plattformar till en. Det innebar att samla alla krav, samverka mellan olika systemområden, arbeta som motpart till den valda leverantören samt att bistå i uppbyggandet av den interna kompetensen.

Resultatet

Swedol har idag en koncerngemensam plattform för hela affären, från e-handel till butik, från order till distribution och uppföljning. Vi har bistått i arbetet att etablera en PIM som täcker flera språk, olika kanaler och många varumärken. Alla arbetar idag i samma tekniska plattformar oavsett marknad och varumärke och det har, trots allt, genomförts på relativt kort tid.